Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Costa Navarino: Διακριτική πολυτέλεια

Ηταν ένα έργο ζωής, που ξεκίνησε πρώτα από την καρδιά για να γίνει μετά επιχειρηματικό σχέδιο. Ενα έργο που χρειάστηκε τουλάχιστον τριάντα χρόνια για να πάρει σάρκα και οστά, μια επένδυση συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ και, που βεβαίως, στην καρδιά της φιλοσοφίας της εταιρίας είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία.

Σε περίπου μία ώρα, ξεκινώντας από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στο βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας. Η οποία, ονομασία του αεροδρομίου (σ.σ. από τις 4/1/2012), προέρχεται από τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος είχε όραμα, να καθιερωθεί η γενέτειρά του, η Μεσσηνία, ως ένας από τους ποιοτικότερους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

Ετσι κι έγινε' η Costa Navarino, από το Μάιο του 2010, αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, που συμβάλλει στην καθιέρωση της Μεσσηνίας ως τουριστικής περιοχής υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας φήμης.

Εκτείνεται σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρεμμάτων, με περισσότερο από 1 χλμ. αμμώδη παραλία και ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες. Το Navarino Dunes αποτελείται από δύο ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, τo «The Romanos, a Luxury Collection Resort, Costa Navarino» και το «The Westin Resort, Costa Navarino», τα οποία διαχειρίζεται η «Starwood Hotels & Resorts». Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τα τοπικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα παλιά αρχοντικά της Μεσσηνίας, ενώ η εσωτερική αρχιτεκτονική και το ντιζάιν συνδυάζουν πρωτοποριακές ιδέες με στοιχεία που αντλούνται από το περιβάλλον και την ιστορία του χώρου.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, συμμετέχουμε σε φιλοσοφικούς περιπάτους, όπου κάτω από μια γέρικη ελιά, παρέα με την επίκουρη καθηγήτρια αρχαίας ελληνικής φιλολογίας, Ελένη Βολονάκη, θα αναπτύξουμε διάλογο με θέμα «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Ο Πλάτων έλεγε ότι η σωματική αδυναμία και καχεξία συμβαδίζουν με τη δειλία, ενώ το γερό σώμα προσφέρει υγεία, αυτοπεποίθηση και θάρρος στα προβλήματα της ζωής. Ενώ κατά τον Αριστοτέλη, ο σκοπός της γυμναστικής είναι παιδαγωγικός και αισθητικός.


«Στόχος αυτών των φιλοσοφικών περιπάτων είναι η εξικοίωση με αρχαίες ελληνικές σκέψεις, είτε τη θεωρεία είτε την πράξη» μου εξηγεί η κα. Βολονάκη συμπληρώνοντας ότι «λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά' βλέπεις την ανάγκη των ανθρώπων να εκφράσουν τις απόψεις τους».


Παίρνουμε μέρος και στα μαθήματα μαγειρικής με παραδοσιακές μεσσηνιακές συνταγές που παραδίδουν οι κυρίες Αννα και Λούλα, στην Πύλο, σε πέτρινο αναπαλαιωμένο σπίτι.


Στην Costa Navarino, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και δυο γήπεδα γκολφ, το «The Dunes Course» το πρώτο signature γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα και το «The Bay Course» το παραθαλάσσιο γήπεδο γκολφ 18 οπών του Navarino Bay. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι το 75% του ανθρώπινου δυναμικού που αποτελεί την ψυχή και κινητήρια δύναμη της Costa Navarino, προέρχεται από τη Μεσσηνία.


Πηγή: agelioforos.gr/


1 σχόλιο: