ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ!

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ  ΚΑΙ  Η  ΚΡΗΤΗ  ΛΟΓΟ  ΚΛΙΜΑΤΟΣ  ΒΓΑΖΟΥΝ  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ!



ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ!
H ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν ίσως τα πλέον παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας, με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή του ελαιόλαδου να χάνονται στο βάθος του χρόνου. Από την Μινωική περίοδο μέχρι σήμερα, ο καρπός της ελιάς αποτελεί βασικό στοιχείο της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας του τόπου μας.

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!

Το ελαιόλαδο είναι ο καθαρός  χυμός της ελιάς, όπως αυτός βγαίνει από την ψυχρή έκθλιψη του ελαιοκάρπου και διακρίνεται σε κατηγορίες, όπως αυτές έχουν θεσμοθετηθεί τόσο από ελληνικούς, όσο και από ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς. Οι τρεις βασικές κατηγορίες είναι: 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Η πιο φυσική κατηγορία ελαιόλαδου με τέλειο άρωμα και γεύση. Η οξύτητά του δεν ξεπερνά το 0,8ο. Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς. Η μοναδική του γεύση αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τη φρεσκάδα στις σαλάτες ενώ δύσκολες γεύσεις που χρειάζονται ιδιαίτερη μαεστρία και μεταχείριση όπως το κυνήγι, τα ψητά και τα λαχανικά βρίσκουν το απόλυτό τους ταίρι.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ   ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ


Τα αρωματικά ελαιόλαδα χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Αρωματίζουν ευχάριστα σαλάτες, ψητά λαχανικά, τυριά, ενώ αποτελούν
το «απόλυτο» ντιπ για αρτοσκευάσματα.
 Είναι πολύ εύκολα στην δημιουργία τους, ενώ υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και στο εμπόριο. Η παρασκευή τους:
Επιλέγουμε ένα ελαιόλαδο άριστης ποιότητας με απαλή-ουδέτερη γεύση.
Το τοποθετούμε σε καθαρά, στεγνά μπουκάλια
Βυθίζουμε μέσα του μπαχαρικά, βότανα, φυτά ή λαχανικά της αρεσκείας μας, φροντίζοντας να είναι πάντα σκεπασμένα.
Φυλάσσουμε τα μπουκάλια σε μέρος σκιερό και δροσερό.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Είναι το λάδι που προέρχεται από ελαιώνες όπου εφαρμόζονται οι αυστηροί κανόνες για τις βιολογικές καλλιέργειες. Εκεί δεν έχουν θέση ούτε τα
λιπάσματα, ούτε οι ψεκασμοί, ούτε και κανένα είδος επεξεργασίας κατά την έκθλιψη του ελαιοκάρπου, τη διατήρησή του και την εμφιάλωση του ελαιολάδου. Στην ετικέτα των βιολογικών προϊόντων πρέπει να αναγράφεται απαραιτήτως ο αριθμός έγκρισης και πιστοποίησης από αναγνωρισμένους οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης όπως ΔΗΩ, ΒΙΟΕΛΛΑΣ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!



Το Αγουρέλαιο είναι λάδι που παράγετε σχετικά πρώιμα, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, περίπου στο 60-70% και διαφέρει στην γεύση από το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο επειδή είναι λίγο πιο πικρό και με μια πιο φρουκτώδη γεύση. Περιέχει, όμως, όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, τα μέταλλα και τις διάσημες πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα ανθρώπινα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.
Το αγουρέλαιο δεν διατηρεί για πάντα την ιδιότητα του, για αυτό και δεν μπορείτε να το βρείτε όλο τον χρόνο.

Οι πολύ γνωστές μας ελιές Καλαμών!

Πάστα Ελιάς!

Ελιές θρούμπες!


Κομμένες πράσινες Ελιές!

 Δίπλες το Παραδοσιακό γλυκό της Χαράς!
Σε περιοχές της χώρας που Παράγεται λάδι, διότι ψήνονται μέσα σε πολύ λάδι!  


Τηγανίτες, επίσης ψήνονται σε λάδι!


Ελιές Καλαμών!


                    Για περισσότερα & Διαφορετικά προϊόντα Ελαιολάδου... Κλικ Εδώ!


                     Υπάρχουν και πορτοκαλιές στο χωριό που κάνουν Πορτοκάλια!

                             Σύκα, Σημαντικό Συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής!

   Έχει και Αμπέλια το χωριό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: