Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η τέχνη να είσαι γεμάτος!

Να έχεις τσέπες… και μία και δύο και τριαντα δύο τσέπες, ώστε να γεμίζουν και να ξεχειλίζουν από τα καλά της ζωής σου.
Την εποχή της συγκομιδής να ‘ χεις και χέρια ανοιχτά που να βαστούν διπλή και τρίδιπλη τη συγκομιδή της ζωής σου. Να ξέρεις να φορτώνεις δώρα τον εαυτό σου... μεγάλο χάρισμα!
Ανήκω συχνά στους εργασιομανείς, αλλά και σε αυτούς που φροντίζοντας για όλους και για όλα, ξεχνάνε να πάνε στον τρύγο της δικής τους ζωής, παραμελούν να νοιαστούν το δικό τους χωράφι, τόσο γεμάτο ευλογίες και δώρα. Δεν είναι να απορείς που μετά ο άδειος άνθρωπος, ο ξεζουμισμένος, συνεχίζει καίγοντας τα λάδια του μέσα στη γκρίνια και τη στένα!
Εξαιρετική δεξιότητα ζωής να μπορείς να γεμίζεις τα «ερμάρια» της ψυχής σου. Να είσαι άνθρωπος με εσωτερικές αποθήκες που αφθονούν και ξεχειλίζουν εύκολα… Μόνο που αυτό δεν συμβαίνει ποτέ από μόνο του, κι αν περιμένεις που θα μπορούσε να είναι αγοραστό, τότε είσαι ακόμα πιο φτωχός από ότι νομίζεις…Όπως κάθε τι πολύτιμο θα χρειαστεί να το καλλιεργήσεις με πειθαρχία και επιμονή.
- Να μην προσπερνάς ούτε το πιο μικρό ίχνος απόλαυσης χωρίς να σταματάς, για να προλάβουν όλες οι αισθήσεις να το καταγράψουν στο πλήρες.
- Να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στο δικό σου «Εύρηκα», το επιφώνημα της χαράς κάθε φορά που καταφέρνεις κάτι, όσο μικρό και να’ναι…κι ας σου φαίνεται στην αρχή, όταν είσαι αμάθητος, υπερβολικό κάτι τέτοιο.
- Να νιώθεις κάθε μέρα τη Χάρη που περιβάλλει τη ζωή σου, ώστε, κι αν κάτι σε ταλαιπωρεί, όμως έχεις κάπου να ακουμπήσεις, κάτι που απολαμβάνεις, κάτι ή κάποιος που σε στηρίζει… εκεί είναι που μαθαίνεις ο,τι δύσκολο κι αν σου φέρνει η ζωή, να σε γεμίζει αντί να σε αδειάζει!!!

Πηγή: F/B, Agnes Alice Mariakaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου