Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ευκαιρία για γαστρονομικό τουρισμό οι γιορτές τοπικών προϊόντων στη Μεσσηνία

Η γαστρονομία αποτελεί μεγάλο μέρος της πολιτιστικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η αυθεντική μεσσηνιακή κουζίνα είναι μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές κουζίνες της μεσογειακής διατροφής.


Αν λοιπόν τύχει να ταξιδέψετε στην ευρύτερη περιοχή, μην παραλείψετε να εμπλουτίσετε την ταξιδιωτική σας εμπειρία κάνοντας και λίγο γαστρονομικό τουρισμό.

– Γιορτή του Κρασιού – Ιούλιο σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας

– Γιορτή του σύκου – 18 Αυγούστου από το Μορφωτικό Σύλλογο Πολυλόφου

– Γιορτή της μπάμιας – αρχές Αυγούστου στο χωριό Αρμένοι της Τριφυλίας

– Γιορτή του Βακαλάου – στις 6 Αυγούστου στο δημοτικό διαμέρισμα Σπηλιά της Κυπαρισσίας

– Γιορτή του Ρυζιού – κάθε Ιούλιο στη Σπερχόγεια Καλαμάτας

– Γιορτή για το Ελαιόλαδο και τη Σταφίδα – 24 & 25 Ιουλίου στη Βάλτα

– Γιορτή του Μούστου – στα τέλη Σεπτέμβρη στο Αβραμιό Μεσσήνης

– Γιορτή της Σαρδέλας – κάθε Αύγουστο στη Μαραθόπολη

– Γιορτή της Αγκινάρας – μέσα Ιουλίου στη Μικρομάνη Καλαμάτας
Επιπλέον, η γιορτή του καρπουζιού πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου από το Δήμο Τριφυλίας.

Πηγή: www.tovima.gr
Banner: www.costanavarino.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου